Expeditie Oostvaarders

Terra Incognita ontwierp samen met Hilberink Bosch Architecten een reeks paviljoens voor het nieuwe bezoekerscentrum in de Oostvaardersplassen.

Expeditie Oostvaarders is een lange ‘beklimming’ van de Oostvaardersplassen. Een tocht die comfortabel begint en steeds moeilijker wordt, steeds exclusiever is en die een steeds intensere beleving oplevert van de natuur. High risks and high kicks. De bezoekersintensiteit sluit aan bij het draagvlak van de Oostvaardersplassen met informatie, avontuur en maximaal mysterie.

Expeditie Oostvaarders doet een ingreep door het plaatsen van een serie paviljoens met als doel de natuur beleefbaar te maken. De paviljoens staan op palen. De voetafdruk wordt zo beperkt en de natuur er onder kan zijn gang gaan. Deze bouwwijze maakt de paviljoens niet alleen bestand tegen inklinking van de grond maar maakt dat ook zichtbaar.

Vanuit het dalstation wordt het basiskamp bereikt via een comfortabel asfaltpad of stoeltjeslift. De ervaren avonturier kan zijn reis vervolgen naar de top. De paviljoens zijn autharkisch, oftewel zelfvoorzienend in energie en afval.

Jan Maurits van Linge

  1. contactpersoon