Rotsoord Utrecht

studies

Robert Arends / Frank Stroeken

  1. contactpersoon

Terra Incognita is sinds 2010 gevestigd geweest op het binnenstedelijke industriegebied Rotsoord in Utrecht. Samen met de lokale ondernemers werkten wij aan de transformatie van dit gebied tot een levendig stadsgebied.

Volgens onze opvatting begint de complexe transformatieopgave van het binnenstedelijke industriegebied Rotsoord het beste op kleine schaal en breidt het zich vervolgens stap voor stap verder uit. Eerst met kleine stapjes die direct in een tastbaar resultaat worden omgezet. Daarna met iets grotere stappen die samen met de in het gebied gevestigde ondernemers en de gemeente worden gezet.

Met (tijdelijke) gebruiksfuncties en culturele evenementen in leegstaande panden en op braakliggende terreinen werkten wij mee aan de vernieuwing van het gebied en zetten wij Rotsoord stevig op de kaart. Hiermee werd het transformatieproces in gang gezet. Dit gaf ontwikkelaars de tijd en ruimte om hun investeringen af te stemmen op de locatie en op de nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied.