Timescape: A festival of follies

Terra Incognita organiseerde een ontwerpwedstrijd voor landschaps-architecten als onderdeel van de Landschapstriënnale 2014.

In de maanden mei t/m september vond de Landschapstriënnale 2014 in Park Lingezegen plaats. Op 27 juni bouwden zes teams van landschapsarchitecten samen zes landschapsfollies op diverse locaties in het park Lingezegen. Een folly is een bouwwerk dat opzettelijk nutteloos of bizar is. Voor de follies van Timescape is gekozen om met gebiedseigen materialen, zoals appelkisten, strobalen en wilgentakken te werken. Elk team had de kans om een eigen extra materiaal toe te voegen.

Gedurende de zomer stonden de follies bloot aan de tand des tijds en transformeerden door wind, zon en de kracht van de natuur. Dit transformatie-proces is in een reeks van foto’s vastgelegd die wekelijks op Facebook werden gepubliceerd en die in een publicatie zijn gebundeld. Bezoekers van de Landschapstriënnale en het park Lingezegen konden via facebook hun favoriete folly ‘liken’ en kenden de folly ‘de verstilde tijd’ de publieksprijs toe.

Jan Maurits van Linge

  1. contactpersoon